Oldalak

2013. november 9., szombat

Savasodás vs. lúgosítás II.

A főbb tünetei a savasodásnak, amikor fogjunk gyanút:
  •           gyomorfájás, gyomorégés, hányinger, puffadás
  •           csontritkulás
  •           ízületi fájdalmak, gyulladások
  •           elhízás
  •           gyenge immunrendszer
  •           szív és keringési zavarok
  •           fejfájás, szédülés
  •           idegesség, feszültség
  •           fáradság, kimerültség
  •           álmatlanság, depresszió
  •           bőrproblémák
  •           vese vagy epekő
Az elsavasodás ellen, illetve a kialakult elsavasodás megszüntetéséért több út is áll előttünk.


A helyes táplálkozással, pontosabban a tudatos táplálkozással nagyban csökkenthetjük az elsavasodás által okozott problémákat és a belőlük eredő hosszabb-rövidebb idő után kialakuló betegségeket esélyét. Számos olyan élelmiszer áll rendelkezésre, amely fogyasztása a test számára hasznos a lúgosítás szempontjából. Az ilyen táplálkozás hasznos, azonban számos kompromisszumot kell meghoznunk az addig megszokott táplálkozási szokásainkban. Nagyon sok finom étel és ételalapanyag a savasodás szempontjából elől áll a „bűnösök” listáján. Húsok, tejtermékek, cukor, liszt és megannyi élelmiszer savasító hatású. Ezzel szemben a zöldségek, gyümölcsök, csírák, stb. a lúgosítás alapélelmiszerei lehetnek.

Az élelmiszerek elkészítésének módja is döntő a savasodás kapcsán. A mikrohullámú sütő, a forró zsiradékban sütés, rántás, habarás, többszöri melegítés mind problémát okozó elkészítési mód, míg a párolás, nyersen fogyasztás, roston sütés, stb. pedig a savasodás ellen ható főzési technikák közé sorolhatóak.

A lúgosítás kapcsán egy másik út lehet a szervezetbe juttatott PLUSZ lúgosító anyag. Természetesen nem állítom, hogy a mértéktelen hedonizmus kompenzálható pár lúgosító étrend-kiegészítővel, de egy átlagos táplálkozás hibáit hatékonyan lehet kompenzálni ezzel a módszerrel is.

Itt jönnek a képbe a blogom főszereplői a gyógygombák és egyéb gyógynövények. Félre ne értsetek/értsenek, nem azt állítom, hogy a ganoderma vagy éppen a spirulina az egyetlen és kizárólag sikeres út a lúgosítás kapcsán, de abban biztos vagyok, hogy EGY JÓ ÚT, és abban is, hogy a sok lehetséges utak közül a nagyon hatékonyak közé tartozik.

A ganoderma az egyik leginkább lúgosító hatású növény a világon, de nem sokkal marad le mögötte a spirulina azaz a kék-zöld alga sem. Ezen gyógynövények több cég által forgalmazott és használt anyagok amelyek nagyban hozzájárulnak a hatékony lúgosításhoz. Jómagam a DXN cég termékeit kedvelem a leginkább. A cég termékei gyakorlatilag mind lúgosító hatásúak és a bennük használt gyógynövények termesztése, feldolgozása és felhasználása a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel, azaz csúcsminőségű termékekről beszélünk.

A csúcsminőség csodás dolog, de ami méginkább megragadott a termékekben az a szemlélet, amely életre hívta őket. A helyes táplálkozás kapcsán említettem a kompromisszumokat. Amint az életben a szokásainktól eltérő dolgot kell tennünk, azt gyakran nehezen éljük meg. Valljuk be sokan a szokásaink rabjai vagyunk. Bárki arra kér minket, hogy változtassunk addigi táplálkozási, vagy bármilyen más szokásunkon az általában nehézséget jelent nekünk. Sokszor ez a nehézség az, ami a nagy lendülettel megkezdett életmódváltásunkat rövid idő után megbuktatja. Megszoktunk valamit és nehezen szabadulunk meg ezektől a szokásoktól tartósan. A DXN cég alapítói tudták ezt és éppen ezért olyan termékekbe "csempészték" be a lúgosító hatású gyógynövényeket, amelyeket szenvedélyesen vagy rendszeresen fogyasztunk, és a hétköznapi életünk részei. Ezen mindennapi fogyasztási termékek lúgosítóra cserélése nem fog valódi változást hozni a szokásainkban, így nem kell félni attól, hogy a lendületes kezdés hamar hanyatlásnak indul és megakad a egészségre való törekvés folyamata. A szemlélet és a gyógynövény hatása is  megnyerő  számomra, éppen ezért döntöttem a DXN cég termékei mellett hosszú távon.

Zárszóként pedig az erősen savasító feketekávéról. A kávé valóban erőteljesen savasít, amit nagyon sok ember szenvedélyesen, naponta többször fogyaszt. A DXN kávéiban azonban a ganoderma tartalom az addig savasító kávét lúgosítóvá teszi, így gyakorlatilag a szenvedélyes kávésok egyben szenvedélyes lúgosítóvá is válnak, amellyel jelentős segítséget nyújtanak a szervezetüknek az optimális működés eléréséhez. Mindezért nem kell mást tenni, pusztán lecserélni a kávénkat egy újfajta egészséges kávéra.

Kellemes és finom áldozat ez az egészséges élet oltárán J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése