Oldalak

2013. november 7., csütörtök

A bőség zavara

Mint említettem már szenvedélyes kávés vagyok. Mindig is szerettem a kávét, de igazán szenvedélyes kávéfogyasztóvá 2005 körül váltam. Minden napom kávéval indul, és amolyan rituálészerűen keverem meg reggelente az irodában az első csészével. Gyakran kávé mellett történnek a leghatékonyabb team megbeszélések a munkahelyemen és kávé mellett íródnak a legsikeresebb pályázatok. Mondhatnám a kávé a múzsám J


A dolgos hétköznapokon túl is mindig jelen van a kávé. Hétvégén reggelente a konyhában keverem a kávét, fotózás közben földbe ásott leskunyhómban termoszból töltök meleg friss kávét és a horgászatok velejárója is a kempinggázfőzőn elkészített forró ital. A téli csukázások csodás pillanata, amikor a mínusz fokokban elkészül a kávé és horgásztársammal fogyasztjuk a kellemes forró feketét.

2011 novembere előtt normál feketekávét fogyasztottam, tejjel és cukorral, de amióta a DXN kávéit iszom, azóta többfélét fogyasztok. Éppen olyat, ami a szituációhoz a leginkább passzoló.
A natúr feketekávé DXN-es neve Lingzhi Black Coffee. Markáns ízű erőteljes feketekávé. A kiváló minőségű 100% arabica kávén kívül nincs benne más. (természetesen ganoderma minden kávéban van, de az ízében ez nem érződik) A Lingzhi Blacket ritkán fogyasztom. Kizárólag akkor, ha hosszú éjszakába nyúló dolgom van. A markáns feketekávé igazán felpörgeti az embert. Néha szükség is van rá.

A kedvenc a tejes kávé DXN-es nevén Cream Coffee. A 100% arabica kávé mellett pálmavajat tartalmaz, ami csodás krémes ízt kölcsönöz neki. A zacskó felbontásakor már megcsapja az ember orrát a lágy, krémes kávéillat. Az íze pedig a legkrémesebb kávéíz amit valaha ittam. A leggyakrabban ezt a típust fogyasztom cukorral.

A következő kávé számomra a tipikus úti kávé. DXN-es neve Lingzhi Coffee 3in 1. Már neve is utal arra, hogy az arabica kávé és a pálmavaj mellett cukor is van benne. A cukor ez esetben nádcukor. Minden benne van ami nekem szükséges egy kávéban, így gyakorlatilag bárhol is járjak, mindig nálam van egy két tasak. Egy csésze forró víz és minden egyéb nélkül kész a tökéletes kávé. Budapesti útjaim során mókás szituációkat szokott eredményezni, amikor az autópálya melletti benzinkutak kávézójában kérek egy csésze forró vizet. A kiszolgáló hölgy eleinte furcsán nézett, de mára már megszokta a furcsa vendéget, aki teaárban egy csésze forró vizet vesz csak.

Esténként, amolyan „jutalom a nap végén” típusú önkényeztetés gyanánt csokis kávét iszok. DXN-es neve Zhi Mocha. Gyakorlatilag egy az előbb említett 3 in 1-ben kávé megőrjítve egy kis kakaóval. A kellemes csokis íz igazi desszert kávévá teszi és mivel kávé tartalma az összes DXN-es kávé közül a legalacsonyabb, így nem kell félni, hogy álmatlan éjszakát eredményez az esti önkényeztetés.

A DXN-nél megtalálható még két kávé, amely igazi kuriózum.

Az első a Maca EuCafé amely egy 3 in 1 kávé amibe maca másnéven perui zsázsa nevű gyógynövényt is tettek. A gyógynövényről csak annyit, hogy Dél-Amerika viagrájának tartják. A hatása döbbenetes. Nagyon ritkán fogyasztom, számomra íze kicsit markáns én pedig a lágyabb ízek kedvelője vagyok.

A második ínyenc kávé a Maca Vita Café nevet viseli. Az előbb említett maca gyökér mellett még ginsenget is tartalmaz. A kávé+macagyökér+ginseng egy olyan kombináció, amely rendkívüli módon növeli az ember fizikai és szellemi tevékenységét. Jó szívvel ajánlom „meghitt együttlét” előtt férfi társaimnak. Ritkán fogyasztom a macás kávénál már említett markáns íz miatt.

Kávékínálatból tehát nincs hiány, így minden szituációhoz a legmegfelelőbb kávét tudom fogyasztani.

Aki nem kedveli az instant kávékat, annak sem kell elkeseredni, mert a ZhiCafe Classic egy kávépárnába rejtett őrölt arabica kávébab és ganoderma kombináció, ami a hagyományos főzött kávéfogyasztók számára ad lehetőséget, hogy megismerkedjenek a ganodermás kávéval.

Nos a rövid kis kávébemutatás után megyek, mert felforrt a víz a konyhában.

Vár az esti finom csokis kávém J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése