Oldalak

2013. október 15., kedd

Gombák földjén

Itt az ideje, hogy komolyabb dolgokkal is foglalkozzak, mint az amatőr hálózatépítő karrieremmel. Emelemezgetek itt össze-vissza miközben történetünk főszereplőiről szót sem ejtek. Ejnye-bejnye….

Kik a főszereplők? Hát a gyógygombák, azon belül is a pecsétviaszgomba, a hernyógomba és az oroszlánysörény gomba.

Ma a pecsétviaszgombát más néven GANODERMÁT (ganoderma lucidum) veszem górcső alá, mint egy olyan gyógynövényt amely rendkívüli tulajdonságaival méltán érdemelte ki számos fogyasztója rajongását. (köztük az enyémet is)



A ganoderma egy több mint 4000 éve ismert gyógynövény. Számos legenda övezi a gomba jótékony egészségre gyakorolt hatását. A távol-keleti országokban csodaszernek tartják, amely megőrzi a fogyasztója fiatalságát és hosszú életet biztosít neki. A misztériumok ködéből mára kilépve számos országban a gyógyászatban használt és elfogadott gyógynövény lett a pecsétviaszgomba. Tudományos kutatások bizonyítják az egészségre gyakorolt pozitív hatását.
A pecsétviaszgomba egy adaptogén gyógynövény. Adaptogénnek azokat a gyógynövényeket nevezzük, melyek növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszel, fizikai sérülésekkel és kimerültséggel szemben. Az ilyen növények harmonizálják az egyes belső elválasztású mirigyeink valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség, lassítják a túlműködő és gyorsítják az alulműködő szerveinket. Az optimálisan működő (már ha van ilyen) szerveink működését nem módosítják.
A benne található szerves germánium növeli a vér oxigénfelvevő képességét, javítja az emésztést és csökkentheti a szövetek elhalását. A poliszacharidoknak amelyek „szép számmal” találhatóak a gombában, immunrendszer erősítő és vírusölő hatása van.
Hatása sokrétű és a szervezet működését optimalizálja, harmonizálja. Magas vérnyomás, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák, gyulladások, ízületi problémák, vese és májproblémák, emésztési gondok, érrendszeri betegségek és daganatos betegségek kapcsán is támogatják a szervezet öngyógyító képességét.
A ganoderma gombában lévő biológiailag aktív hatóanyag számos betegség megelőzésében játszhatnak fontos szerepet.
Különösebb mellékhatásokra a gomba szedése kapcsán nem kell számítani. C vitaminnal történő együttfogyasztása ajánlott, mert a vitamin hatására az aktív hatóanyagainak a hasznosulása megnő.

A pecsétviaszgombáról nagyon sokat lehetne írni. A fent leírt néhány gondolat csupán arra szolgált, hogy bemutassa, a ganoderma egy korántsem elhanyagolható jelentőségű gyógynövény. Aki nyitott a hagyományos nyugati orvoslástól eltérő gondolkodásra, az talán elfogadja, hogy a természetben számos olyan gyógynövény található, amely a szervezetünk számára pozitív hatást gyakorol. A pecsétviaszgomba az egyike ezeknek a csodás hatású növényeknek.  

Minden reggel mikor megiszom, a kávémat beviszek a szervezetembe egy adag ganodermát is. Kávéban fogyasztva nagy előnye, hogy nem kell tökölnöm kapszulákkal, amit amúgy is elfelejtenék. Megiszom a kávémat és kész is vagyok.

Az eddig mérleg:
- elfogyasztott kávék száma … (ezt nem írom le mert hülyének néznek J)
- táppénzen töltött napok száma : 0 azaz nulla

Nekem ennyi érv elég is volt, hogy a ganoderma rajongók táborát bővítsem.

A gomba hatása nem hit kérdése. Én nem egészségügyi szempontból kezdtem el fogyasztani a ganodermás kávét, hanem pusztán a kávézás öröméért és csodás ízéért. A hatást azonban nem tudtam eltagadni sem. A pecsétviaszgomba jön és győz. Lerombol minden szkeptikus érvet és megmutatja miért is tartják a gyógygombák királyának.


Akinek több információt szeretne a ganoderma gombáról az kattintson a gomba képére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése