Oldalak

2013. október 29., kedd

Vadászösztön

Régóta furcsa jelenség lesz rajtam úrrá ősszel. Ahogy beköszönt a kora ősz egyre inkább húz a szívem a vízpartra. Mindig húz, de ősszel talán mindennél erősebb ez a fajta vonzódás. A hűvös néha csípős reggelek beköszönte kelti fel ezt az érzést, a vadászösztönt. Minden évben várom ezt az időszakot, hogy végre ott legyek és csukára horgásszak. Az idei évben munkahelyi elfoglaltságaim miatt gyakorlatilag nem jutottam el vízpartra, hogy a gyermekorom óta tartó szenvedélyemmel, a horgászattal töltsek egy kis időt. Az ősz azonban „a soha ki nem hagyható” kategóriájú időszak, amikor a legkedvesebb halam a csuka horgászatának egy ideális időszaka. Ilyenkor műcsalikkal, pergetve indulunk űzni a „vadat”.


A vízparton minden megszűnik, minden hétköznapit hátrahagyunk. Nincs munka, nincs internet, nincs televízió, nincs semmi csak a csuka és mi. Csend van, ősz és tekerve az orsó hajtókarját várjuk a csuka semmivel össze nem téveszthető támadását.

Az egész napos menetelés során csak egy dolog emlékeztet a hétköznapok rutinjára. A ganodermás kávém. Egy termosz forró víz és pár zacskó kávé az alapfelszerelés kelléke. Pihenés gyanánt a fűben leülve jól esik a forró kávé.

Ülve a parton, szürcsölve a meleg kávét sok minden eszembe szokott jutni. Néha fontos, néha egyáltalán nem fontos gondolatok. A parton a jövőre vonatkozó tervek, ötletek is gyakran keletkeznek sokféle témában. Remélem idén jövőbeni blogbejegyzés témák, címek és gondolatok is születnek az őszi vízparti kávézás során.

3 nap múlva visszatérve a civilizációba, folytatom a blogírást és talán éppen a vízparton született  témák egyikével kezdek.

Addig azonban engedve a vadászösztönömnek, irány az őszi vízpart és rettegjenek a csukák J

2013. október 28., hétfő

Paradox vélemények

Minap egy természetgyógyászattal és gyógynövényekkel foglalkozó fórum szerű oldalon, az egyik tag a fekete köményről, hatásáról, stb. érdeklődött. Én kis naiv szociális munkás segítség gyanánt megosztottam a „Mindent gyógyít kivéve a halált” című blogbejegyzésemet. Azonnal jött a szigorú admin aki törölte a bejegyzést mondván reklám. A reklám nyilván a blogra vonatkozott. Folytatódott a diskurzus, mire kiderült mi a baj. Az admin jelezte, hogy „De itt a gyógygomba és tsai már eléggé lejáratták magukat” Szuper, gondoltam magamba, megvan a mai blogtéma J
Szóval nézzük akkor a csúnya gyógygombát és az ő társait akik lejáratták magukat. Sokszor tapasztalok teljes elutasítást a gyógygombákkal kapcsolatban. Az ilyen esetekben természetesen valódi érdemi választ nem kap, az ember miért utasítja el kategorikusan az illető, csak amolyan általános elutasító gondolatot.

Van, aki azt mondja nem hisz a csodaszerekben. Nos jelzem, én sem hiszek mert meggyőződésem, hogy nincsenek csodaszerek és soha nem is állítom ezt egy anyagról sem. Azt azonban határozottan tudom, mert tapasztaltam, hogy csodálatos szerek vannak, ezek közé sorolom én a gyógygombákat és bizonyos „társait” is. A csodaszerbe vetett hit hiányára való hivatkozás, mint elutasítási ok, gyakran a teljes ismeret hiány eredménye.

Van, aki azt mondja a gyógygomba téma egy divathullám, egy felfújt lufi, ami hamar elszáll. Tény, hogy a gyógygombák ismertsége az utóbbi időkben jelentősen nőtt, de ettől függetlenül, mint sok más gyógynövény évezredek óta ismert és használt anyag. Ez az érv is tipikus ismerethiányra vall.

Van, aki azt mondja Ő próbálta, de semmit nem érzett. Ez egy nehéz kérdés. Eddigi tapasztalatom az, hogy a gyógygombák esetében kevés eset van, amikor úgymond semmit nem érez az illető. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek az vágyott hatást eredményezi, de a nulla hatás nagyon ritka. A másik, hogy aki nem érzett semmit az vajon mit és mekkora dózisban szedte. A gyógygombák piacán is van gagyi termék. Aki mindig a legolcsóbbat keresi, az könnyen pórul jár, de szerencsére sok olyan cég van, aki minőségi terméket forgalmaz. A dózis kérdése azért fontos, mert a probléma nagysága befolyásolja a szükséges dózis nagyságát is. Aki azt reméli, hogy komoly egészségügyi problémát minimális mennyiségű hatóanyag kezel, az téved. Továbbá fontos megemlíteni, hogy nem minden állapot javulás jár rövid időn belül szubjektív módon érezhető változással. Azaz arra utalok, hogy lehet, konkrétan valaki nem érez semmit, de mégis a szervezetében pozitív változások indultak meg.

Van, aki azt mondja ő csak az orvosoknak és a gyógyszereknek hisz. Ez egy létező álláspont és el is tudom fogadni, bár egyet nem értek vele. Mindenki maga dönti természetesen el, hogy szervezete karbantartását vagy éppen egészségének helyreállítását, kitől vagy mitől reméli. A „természet doktorainak” teljes kizárása azonban azt gondolom téves döntés.
Szóval van sok típusa az elutasításnak, ami néha ismerethiányból néha türelmetlenségből és van, amikor egyszerűen „csak úgy” történik meg.

A gyógygombák és társai lejáratták magukat okfejtés azonban egy természetgyógyászattal és gyógynövényekkel foglalkozó fórumban mégis csak meglepő vélemény. Mondhatnám érthetetlen. A gyógygombákról és hatásukról széles körű szakirodalom létezik. Objektív, tudományos alapokon nyugvó, sokszor kísérletileg is igazolt és cégtől független adatok és eredmények tömege bizonyítja a pozitív hatásukat. A gyógygombák általam nehezen elképzelhetően járatják le magukat. Maximum lejáratja valaki, de az nem a gyógygomba hibája, hanem a lejáratóé.

A másik problémám a kijelentéssel, hogy kik is azok a „társai” akik együtt a gyógygombával járatják le magukat. A gyógygomba egy gyógynövény. Így nyilván a társai egyéb gyógynövények. Azaz a természetgyógyászattal és gyógynövényekkel foglalkozó fórum adminja azt gondolja, hogy a gyógygombák és gyógynövények már lejáratták magukat. AKKOR MIÉRT ADMINJA EGY ILYEN OLDALNAK? Szóval ez egy kicsit a NO COMMENT kategória.

Az elutasításnak sok fajtája van. A szabad akaratot tiszteletben tartó emberként elfogadok minden elutasítást. Soha nem célom meggyőzni az elutasítókat az én véleményem igazságáról. A szabad akarat tiszteletben tartása és az ellenvélemény elfogadása azonban nem jelenti azt, hogy néha nem állok értetlenül egy-egy gondolat kapcsán.

A „gyógygomba és tsai már eléggé lejáratták magukat” megjegyzés egy természetgyógyászattal és gyógynövényekkel foglalkozó oldal adminjától azonban az a gondolat, ami az értetlenség érzése mellett még egy jókora mosolyt is csal az arcomra.

Ez akkor butaság, amin csak kacagni tudok.

2013. október 27., vasárnap

Na és mennyit keresel?

Sokszor érkezik ilyen vagy ehhez hasonló kérdés a “kávésbemutatók” végén. Sokan talán arra számítanak,  hogy csendben megsúgom nekik,  “x” százezret vagy éppen milliót keresek havonta fixen ezzel az üzlettel. 

HÁT NEM!!!

A DXN üzlete teljesítmény alapján honorálja a tevékenységet, azaz aki sokat és hatékonyan dolgozik és ez által nagy forgalmat generál a hálózatában az sokat fog keresni. Aki azonban beregisztrál, majd otthon Mónika show nézés közben várja, hogy szájába repüljön a sült galamb az nem fog keresni semmit. (Ha valaki mégis azt ígéri, hogy munka nélkül is milliomosok leszünk, akkor fogjunk gyanút, hogy valami nem stimmel)


Így nincs egyértelmű válasz a címben feltett kérdésre. Egy biztos, ez nem olyan üzleti rendszer, amellyel másnapra milliomos lesz az ember. Természetesen lehet gyorsan haladni és hamar nagy jövedelemre szert tenni, de számomra sokkal vonzóbb az, hogy tartós munkával hosszú távra is valódi passzív jövedelmet termelhetek magamnak.

Másrészről érdekes kérdés kinek mit jelent a magas jövedelem. Én egy közalkalmazotti bérezésen szocializálódott fiatalember vagyok így nekem pl. a 200.000 Ft már jelentős jövedelemnek számít egy munkahelyről. Természetesen, aki vállalkozóként havi milliós jövedelemmel rendelkezik annak a 200.000 Ft konyhapénz lesz vagy még az sem.  Éppen ezért is nagyon nehéz magas jövedelmekről általánosságban beszélni, mert ez rendkívül egyéni.

A cég a forgalmat preferálja és honorálja elsősorban, gondolok itt arra, hogy a tagregisztrációért nem jár pénz, így hiába regisztrál valaki „finom erőszakkal” valaki sok tagot, nem fog jelentős jövedelmet termelni, ha a friss tagok nem indulnak el. A rendszerben éppen ez a csodálatos. Ahhoz, hogy én meggazdagodjak, a hálózatban alattam dolgozókra is szükség van, így fontos, hogy segítsem őket a jövedelemtermelés útján. Ebből következik tehát, hogy a belépés időpontja és a hálózatban elfoglalt hely nem határozza meg a jövedelmet. A hálózatban alattam lévő tag is kereshet többet, mint én, azaz nem az elsőként regisztrálók kaszálnak nagyon, hanem a teljesítménytől függ a jövedelem.

A forgalmon túl számít a jövedelem nagyságának szempontjából a részesedésem %-os nagysága. SA szint után azzal tudom jelentősen növelni jövedelmemet, ha a hozzám csatlakozókat segítem a munkába. Az alattam lévők sikere lesz az én sikerem alapja is, így mondhatóm ez egy igazán együttműködésre épülő hálózati rendszer.

Általánosságban hosszú távon a DXN rendszere nagyon egyszerűen meghatározható jövedelmet biztosít.

Minél nagyobb a befektetett munka annál nagyobb a megszerezhető jövedelem nagysága. A sok munka idővel meghozza az eredményt és jelentős passzív jövedelmet lehet teremteni a DXN üzletében. 

2013. október 26., szombat

Oroszlánysörény gomba

Az oroszlánysörény gomba egy talán kevésbé ismert gyógygomba, ugyanakkor mindenképpen figyelmet igényel eredményei és hatása miatt.

        

A Hericium erinaceus (kínai süngomba, oroszlánsörény gomba, majomfej gomba) évszázadok óta ismert ízletes és tápláló élelmiszer, valamint megbecsült gyógygomba. A kínai kultúrában fejedelmi ételnek számít. A gomba első nyugati említése 1794-ben történt és C.H. Persson nevéhez fűződik.

A gombából előállított kivonatok állat és humánvizsgálatok eredményei alapján immunrendszer erősítő, gyulladáscsökkentő, zsíranyagcserét kedvezően befolyásoló, a bőr öregedési folyamatait gátló és idegnövekedési factor szintézisét stimuláló hatásokat igazoltak.

A hagyományos kínai gyógyászatban a gyomor és bélrendszer betegségeinek kezelésére használják. Javítja a gyomor és bélrendszer funkcióit így hatékonyan előzhető meg vele a gyomor és nyombél fekély. Hatékony segítség a reflux megakadályozásában vagy leküzdésében.

Az idegrendszerre gyakorolt pozítiv hatásának köszönhetően serkenti az agy működését, javítja a memóriát, lassítja az öregedési folyamatokat és gátolja a feledékenységet, az időskori szenilitás valamint az Alzheimer kór kialakulását.

Főbb hatóanyagai:
- poliszacharidok, diterpének, adenozin
- fehérjék és aminosavak
- nyomelemek és ásványi anyagok pl.: foszfor, vas, kálium, kalcium, B1- és B2-vitamin

2013. október 25., péntek

A kötelezettségek terhe

Fiatal voltam, általános iskolás. Akkoriban még létezett a kisdobos és úttörő mozgalom. Gyermekként semmi politikai indíttatás nem vezérelt, de nagyon utáltam az egész „úttörősdít”. Mostanában gondolkodtam azon vajon mi oka lehetett ennek, hiszen valójában egy közösségépítő célú kezdeményezés volt. Közös programok, kirándulások, közösségépítő játékok, stb.. Némelyik még talán jó is volt, de mégis utáltam és emlékeim szerint ezzel nem voltam egyedül. Ami a problémám volt vele, hogy kötelező volt. Szeretett volna valaki úttörő lenni vagy nem, teljesen mindegy volt. Kötelező volt és soha nem merült fel választási lehetőség a történetben. Kötelező volt ünnepségek alkalmával felvenni az úttörő inget, a piros nyakkendőt és természetesen a jelvényeket és a sípot sem szabadot otthon hagyni. A mai fiatalok talán el sem tudják már képzelni mindezt.



Felnőttem, de egy valami nem változott. Utálom a rám erőltetett kötelező dolgokat. Természetesen az ember megtanulja, hogy vannak az életben elkerülhetetlen kötelezettségek, amit ha szeretünk, ha nem akkor is kötelező. Ilyenek pl. a jogszabályok. Az élet már csak ilyen és ezt el kell fogadni. Abban az esetben azonban, ha valami olyanba fog az ember, amihez első körben van kedve és motivált is a dologban, majd azzal a problémával találkozik, hogy bár szabadon döntött valami mellett, de idővel nyomasztóvá válik a vele járó kötelezettség, az kellemetlen, sőt frusztráló és demotiváló.

Többször voltam a DXN céggel történő együttműködésem előtt is MLM rendszerű üzletek tájékoztató előadásán. Volt olyan is ami, mint alapötlet rendkívül vonzó volt, de nagyon hamar kedvemet szegte az előadó, amikor elkezdte sorolni a néha érthetetlen kötelezettségeket. Rövid idő alatt levontam a téves következtetést, hogy az MLM rendszer egy túlzott kötelezettséggel terhelt rendszer így engem nem vonz. Sokszor nem értettem, miért kell jelentős összegért vásárolnom vagy több tízezrekért számomra használhatatlan termékeket vennem. Mindezt csak azért, hogy a cég képviselője, forgalmazója vagy bármi egyéb lehessek. Rémes volt hallgatni (sőt sok ismerősömnél látni), hogy van kötelező havi személyes vagy egyéb forgalom és amennyiben az ember nem teljesíti akkor „ez” meg „az” fog történni. A teljesítményelvárás, azaz a kötelezően elvárt teljesítmény szintje lankasztó volt motiváltságomra nézve.

A kötelezettségek várható terhe mindig azt eredményezte, hogy nemmel döntöttem az MLM rendszerek kapcsán.

Most mégis egy MLM cég hálózatépítője vagyok. Mi változott?

Megtaláltam a hozzám leginkább passzoló terméket, üzleti modellt és NINCSENEK KÖTELEZETTSÉGEK!!!

Nincs havi elvárt vásárlás
Nincs kötelező havi teljesítményelvárás
Nincs kötelezően „X” hónapon át tartandó folyamatos teljesítményelvárás
Nincs kötelezően megvásárolandó termékcsomag
Nincs kizárással fenyegetés
Nincs folyamatosan változó marketingterv

Sokan gondolhatják, ebben valami csapda van. Eddig nem találtam. Semmi demotiváló vagy frusztráló kötelezettség nincs. Pont a kötelezettségek hiánya az, ami miatt az ember nem válik görcsössé és ez által nem adja fel 2-3 hónap múlva az egészet. Sőt azt tapasztalom, hogy ez a szabadság szárnyakat is adhat.

Az elvárások hiánya pontosan az első pár hónapban nagy segítség. Elindulni, mire az ember megtalálja a saját módszerét, vagy útját, nem könnyű feladat. Ezt az időszakot nagyban megkönnyíti a szabadság.

Természetesen itt is van regisztráció és annak van is költsége. 5000 Ft + 1 db szabadon választott termék. A termék bármi lehet akár a legolcsóbb is, így 7000 Ft alatti költséggel már jogosulttá válik az ember a törzsvásárlói kedvezményekre és a teljes körű forgalmazói jogosultságra. Ezt követően azonban havonta nem kötelező semmit sem venni, ha valaki nem akar. Nem fog történni semmi, de kedvezményei, jogosultságai megmaradnak. Az 5000 Ft + 1 db termék, mint befektetés nem nagy kockázat. Természetesen, ha valaki 43.000 db termékkel szeretne regisztrálni arra is van lehetőség J

Az 5000 Ft regisztrációs díj sem egy tartalom nélküli kiadás. Ingyen weboldalak, ingyen webiroda, papír alapú üzleti anyagok és jelentős üzleti háttértámogatás jár a regisztrációval. (az üzleti háttértámogatásról még később részletesen írni fogok, az külön történet)

Amikor a forgalmazó jövedelmet szeretne magának termelni és van érdemi forgalma, akkor egy kötelezettség azért megjelenik. Kb. 20.000 Ft saját forgalom szükséges ahhoz, hogy a havi jutalékot megkapja az ember. 
Ez olyan minimális elvárás, amit még én is meg tudtam csinálni J A viccet félretéve ez a gyakorlatban nem valódi kötelezettség.

Az előrehaladás kapcsán sincs teljesítményelvárás. Azáltal, hogy a forgalomért kapott pontértékek összeadódnak hónapról-hónapra így lehetetlen a visszalépés.

A termék minőségének, hatékonyságának és a valódi kötelezettségek hiányának köszönhetően döntöttem a DXN cég mellett és vagyok még mindig aktív tagja.

A szabadság szárnyakat ad J

2013. október 24., csütörtök

Tervezd meg...

Tegnap arról írtam, hogy első lépésként információt kell adni. Beszélni sokat lehet a kávéról, a ganodermáról és az üzletről is, de azért oda kell figyelni a közlendőnk befogadójának igényeire is.

Eleinte gyakran követtem el azt a hibát, hogy mindenkinek mindent szerettem volna elmondani. Nem lehet és nem is kell. A túl sok mondandó során annyi információt kap az éppen minket hallgató, hogy nagyon hamar elveszti a fonalat és a végére azt sem tudja miről volt szó.

Az első lépés tehát, hogy ADJ INFORMÁCIÓT. De mindezek előtt mondhatnám nulladik lépésként: TERVEZD MEG milyen információt adsz, illetve mindazt mekkora terjedelemben.

Információt e-mailben könnyű adni, mert ahhoz rendelkezésre állnak már kész profi anyagok a cégnél. Kapcsolati videók, online prezentációk, stb..

Egy példa a gyors információadásra online (kattints az órára):


Személyes találkozások során azonban fel kell készülni  rövid és  hosszabb beszélgetésekre is.

A rövid beszélgetés alatt azt értem, mikor az ember a liftben vagy az utcán találkozik régi ismerősével. Ezek a szituációk is jól kihasználhatóak egy-két jól irányzott mondattal. A cél természetesen ez esetben nem egy teljes körű tájékoztatás, pusztán az, hogy felkeltsem annyira az érdeklődését, hogy eljöjjön egy teljes körű tájékoztatásra, egy előre megbeszélt időpontban.

A hosszabb beszélgetések során van lehetőség teljes körű tájékoztatásra. A hosszabbat azért úgy gondolom, hogy lehetőség szerint ez se legyen hosszabb, mint 30 perc. A találkozó előtt mindig szoktam monitorozni a partnerem igényeit. Akik jelzik, őket kizárólag a termék érdekli és az üzlet nem, ott mindig nagyobb súlyt helyezek a termékek jellemzőire, hatásaira, tapasztalataimra és csak érintőlegesen említem az üzletet. (Az üzleti lehetőséget, még ha csak röviden is, de mindig megemlítem) Akik az üzleti lehetőség miatt érdeklődnek ott nyilván fordítva, azaz nagyobb hangsúly az üzletre és kisebb a termékre.

A hosszabb megbeszéléseket ajánlott úgy tervezni, hogy a partner/ek a végén, szabadon kérdezhessenek. Ezen időszak alatt lehetőség van a termékeket megkóstolni. Használjuk ki, hogy a DXN cég egyik fő terméke a ganodermás kávé és kínáljuk bátran. A kávézás közben ugyanúgy feltehetik a kérdéseiket. Sok és sokszor furcsa kérdésük lesz. Ezekre a legjobb tudása szerint az embernek válaszokat kell adni.

Ha mindent jól csinált az ember, akkor kb. 45-60 perc alatt (a kérdések számától függően) minden olyan fontos információt át lehet adni, ami a partner döntéséhez szükséges, valamint a termékek megízlelése is megtörténik.

Nem egyszerű, de nem is nagy ördöngösség. Egy kis gyakorlással nagyon hamar elsajátítható, a mondandónk strukturálása és onnantól fogva nem egy vég nélküli információ áradatot öntünk a partnerünk nyakába, hanem egy célzott információcsomagot.

Amint nála a célzott információcsomag a döntés már a partner kezében van.

2013. október 23., szerda

Csak beszélj róla...

Gyakran mondják nekem kávékóstolások végeztével, hogy „nagyon tetszik a dolog nekem, de én nem tudok eladni”. Amikor erre az a reakcióm, hogy itt nem is eladni kell, akkor látom, nem értik a dolgot. Aki azt gondolja, hogy egy MLM rendszerben tevékenykedő hálózatépítőnek az a dolga, hogy pl. jelen esetben kávét áruljon, az téved. Ez nem a helyi piac.

Természetesen fontos a forgalom, aminek az alapját a termékvásárlás jelenti. De ez nem kizárólag az én eladásaimtól függ.


A hálózati rendszerű üzletekben az erőforrás maga a hálózat és annak a mérete, aktivitása. A kezdet kezdetén, amikor úgy döntöttem belekezdek az üzletbe, fogtam magam és elolvastam a DXN cég marketing tervét. (zárójeles megjegyzés: a DXN cégnél is pontértékekben mérik a forgalmat és e pontértékek adják egy darabig a minősülési szintek alapját) A marketingtervet olvasgatva, rátaláltam arra a részre, amikor azt részletezi a terv, hogy mikor és milyen módon lehet eljutni különböző vezetői szintekre. A cégnél az első jelentősebb szint a Star Agent azaz SA szint. Ennek eléréséhez 4500 kumulált pontérték szükséges. Első olvasatra soknak tűnt a 4500 pont. Másodikra is. Gyorsan kiszámoltam hány doboz kávét kell nekem eladnom, hogy elérjem a szintet. Az eredmény: kb.400 doboz kávé eladása után máris SA vagyok. Ekkor azt gondoltam, hát ez nem biztos, hogy össze fog jönni. Tévedtem csakúgy, mint az, aki azt gondolja, csak eladni kell.
Elkezdtem hát dolgozni. A termékek lenyűgöztek hatékonyság tekintetében, amely a lelkesedésem alapját adta. Az elején már megfogadtam (talán ösztönösen éreztem), hogy nem fogom erőltetni a dolgot senkinél, nem kérek senkit, hogy kávét vagy bármi mást vegyen. Nem tettem mást, mint beszéltem és beszéltem. Az üzletről, a termékekről, a tapasztalataimról és a cégben rejlő lehetőségről. Anélkül, hogy bárkit valaha kértem volna, többen csatlakoztak hozzám és termékfogyasztók, termékforgalmazók lettek. A 2.-ik hónap végére megértettem, nem nekem kell eladnom azt a bizonyos kb. 400 doboz kávét, hanem NEKÜNK kell. A hálózatban rejlik az erő, ami hatványozódik a hálózat méretének a növekedésével. Rá egy hónapra elértem a SA szintet anélkül, hogy kb. 400 doboz kávét eladtam volna. A kezdet kezdetén elérhetetlennek tűnő 4500 kumulált pont már a múlt. A hálózat növekedésével egyértelművé vált, hogy a havi szintű forgalomban is jóval többet lehet elérni, minden különösebb görcs nélkül, mint az a bűvös 4500 pont.

Visszatérve a kezdeti szituációhoz azaz, „hogy én nem tudok eladni”. Nem is kell. Az én felfogásom szerint nem kell mást tenni, mint információt adni és lehetőséget „árulni”, de nem terméket eladni. A feladatom elmondani mindazt, amit érzek, tudok, tapasztaltam a dologgal kapcsolatban és ezután hátradőlve várni a hatást. A hallgatóság tagjai felnőttek. Hiszek abban, hogy a felnőttek mérlegelve a hallottakat szabad akaratuk által döntést hoznak. A döntés persze lehet pozitív és negatív is a csatlakozást illetően, de ez a döntést megelőző tevékenységet nem befolyásolja.

A feladat tehát szerintem nem a termék eladása, hanem az INFORMÁCIÓK ÁTADÁSA minél több embernek. Utána pedig majd ők döntenek.

Természetesen sok tényező fogja befolyásolni az „Ő” döntésüket, amiről még később írok, de a döntés alapja első körben mindenképpen az információ.

Az első lépés tehát: ADJ INFORMÁCIÓT minél több embernek 

2013. október 22., kedd

Mindent gyógyít, kivéve a halált

A mai blogbejegyzésben a fekete köményről (Nigella Sativa) írok pár gondolatot. A növény nálunk kevésbé ismert ugyanakkor a világ egyéb területein elismert gyógynövénynek számít, és azt gondolom érdemes 10 percet szánni rá.  

A fekete kömény a boglárkafélék közé tartozó, lágyszárú, 30-50 cm magasra növő növény. A kékes árnyalatú virágok magányosan, a szár vagy az oldalágak csúcsán helyezkednek el. A fekete kömény gyógyászati célra felhasználható része a növény érett magja. Az érett mag a fűszernövények között is ismert. Az arab, az indiai és a török konyha egyik legértékesebb fűszere. Íze kicsit hagymaszerű, őrleménye a fekete borsra emlékeztet.

        

A fekete köményt már az ókorban is ismerték. Az i.e. XIV. században élt Tutankhamnon sírjában már találtak fekete kömény magokat.
A bibliában Ézsaiás könyvében említik:  „Nemde, mikor elegyengette színét, hint fekete köményt, és szór illatos köményt, s vet sorban búzát és árpát a kijelölt földbe, és tönkölyt a szélére? Így szoktatá õt rendre és tanítá Istene. Mert nem cséplõ szánkával csépelik a fekete köményt, és nem szekér kerekével tapodják az illatos köményt; a fekete köményt bottal verik ki, és az illatost pálczával;” [Ézsa 28:25-27].
Mohamed próféta pedig a beszédeit tartalmazó egyik hadísz tanúsága szerint a következő mondta róla: „Használd a fekete magot, mely minden betegséget gyógyít, kivéve a halált.”

A felhasználási területe széleskörű a természetgyógyászatban.
  • A fekete kömény enyhíti az asztmás rohamokat. Gyógynövény könyvek szerint hosszan tartó fogyasztása esetén minimálisra lehet csökkenteni a kellemetlen betegség tüneteit. Azoknak is érdemes kipróbálni akiknek „csak” reggeli asztmás köhögése van.
  • A gyógynövény nagymértékben csökkenti az allergiás reakciókat, különösen a szénanátha, por és pollen allergia valamint az állatszőr allergia esetén.
  • Bőrbetegségek esetén is hatékonyan használhatjuk a fekete köményt. Belsőleg és külsőleg egyszerre érdemes alkalmazni. A szakirodalom szerint pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitis és pattanások kezelésére hatékony szer.
  • A „fekete mag” étvágygerjesztő és emésztést serkentő hatású. Kiváló puffadás gátló. A fekete kömény vírus és baktériumölő hatású, így sikerrel lehet alkalmazni az elgombásodott bélrendszer megtisztítására.
  • A növény erős gyulladáscsökkentő hatású, így sikerrel alkalmazható számos gyulladás (pl. nőgyógyászati gyulladás, fogínygyulladás, reuma, stb.) esetén. Idegnyugtató hatása klinikailag is igazolt.
  • 2. típusú cukorbetegség esetén is hatékonyan alkalmazható gyógynövény
  • Csökkenti a vér koleszterinszintjét, gátolja a bélrendszerben a felesleges koleszterin vérbeáramlását.
  • A növény vérnyomás csökkentő hatású.
  • Egy epilepsziás gyermekeket vizsgáló tanulmány úgy találta, hogy a fekete mag vizes kivonata jelentősen csökkentette a rohamok erősségét.
  • Ázsiai kutatások szerint hatékony bizonyos típusú potenciazavarok kezelésére.

-        A fekete kömény fogyasztható kapszulában, őrleményéből főzhető tea, de alkalmazható külső ecsetelésre, inhalálásra is.

2013. október 21., hétfő

A természet doktorai

Reggel kávézás közben azon gondolkodtam, hogy vajon miért is kételkednek sokan a természetből érkező egészségügyi segítséggel. Számtalan kutatás bizonyítja a gyógynövények hatékonyságát, ma már sokat beszélnek is róluk, mégis sokan a mai napig nagyon szkeptikusok.



Gyermekkoromban, ha beteg voltam elvittek P. doktor bácsihoz, aki felírt valami gyógyszert és én meggyógyultam. A doktor bácsi csodás gyermekorvos, a mai napig nagyhírű, elismert szakember Kaposváron. A szocializációnk során megtanuljuk, hogy a betegséggel orvoshoz kell fordulni aki, aztán pár pirula segítségével megoldja a problémát. Az utóbbi években kezdett egyre inkább terjedni, már-már divattá válni a hagyományos orvosok helyett/mellett a „természet doktoraihoz” fordulni. Sokan azonban még mindig csak az orvos és pirula útját választják. Természetesen nem akarok orvos ellenes hangokat megütni, mert tevékenységük sok esetben rendkívüli és bizonyos szituációkban nélkülözhetetlen. A gyógyszerek kapcsán azonban már nem vagyok ilyen elnéző.

Az orvosok nagyon komoly energiát fektetnek abba, hogy megszerezzék diplomájukat és szakértelműket. Egy Dr. előtaggal praktizáló személy, fehér köpenyben, esetleg nyakában egy sztetoszkóppal nagyon hiteles szakembernek tűnik. (Nyilván kiváló szakemberek is.) A látvány, a szocializációból fakadó rögzült képek és a szakértelem nagyon sok embert meggyőz arról, hogy amit az orvos mond az kőbe vésett igazság. A dolog kőbe vésett elemével vitatkoznék. Nem állítom, hogy nincs az orvosoknak igaza. Nincs tisztem, sem szakértelmem ezt megítélni. Egyben azonban biztos vagyok, nem létezik egyetlen egy igazság.

Az igazsághoz több út vezet. Gyógyulás kapcsán az egyik út lehet a hagyományos orvoslás, de hiszem, hogy el lehet jutni a gyógyuláshoz a „természet doktorainak” segítségével is.

A gyógyszerek kapcsán, mint említettem, sokkal kevésbé vagyok elfogadó. Bármely gyógyszer dobozát nyitjuk ki, megtaláljuk benne a mellékhatásokat taglaló, néha lepedőnyi méretű tájékoztatót. A mellékhatások egészen meghökkentő mennyiségben is megjelenhetnek, és ilyenkor mindig elbizonytalanodom, vajon nem okoz-e nagyobb kárt, mint hasznot a dolog. Sokszor tapasztalom, hogy vannak emberek, akik sokféle problémájukra, sokféle gyógyszert szednek, és néha már nem tudom eldönteni a gyógyszerek összességében nem generálnak-e nagyobb problémát, mint amekkora hasznot hajtanak.

Persze nehéz dönteni olyan szituációban, amikor valaki beteg. Sok ember tudja, hogy vannak komoly mellékhatásai egyes gyógyszereknek, de hinni akar abban, hogy a neki rendelt pirula megoldja a gondokat. A megoldás pedig megér egy kis kockázatot, azaz esetleges mellékhatásokat. Természetesen a legjobb az lenne, ha soha nem betegednénk meg és akkor sem gyógyszeres, sem egyéb beavatkozásra nem lenne szükség. Az egészségünk tartós megóvása rajtunk áll. Életvitel, táplálkozás, stb., sorolhatnám a már ezerszer leírt, elmondott közhelyes jó tanácsokat, amit mindenki tud, de kevesen tartják be.

Azt gondolom, hogy az egészség megőrzéséhez sokkal nagyobb szerepet kéne biztosítanunk életünkben a már emlegetett „természet doktorainak”. Itt nem kizárólag a blogom központi szereplőire a gyógygombákra gondolok, hanem bármely gyógynövényre, amely támogatja a szervezetünk optimális működését. A gyógygombák egy esetleges út lehet a megoldás felé, de számtalan egyéb út létezik.

Én a gyógygombák útját járom és elégedett vagyok a „teljesítményükkel”. Hallom a szkeptikusokat, akik életkoromra hivatkozva közlik, hogy ennyi idősen nekik sem volt semmi bajuk. Lehet igazuk is van. Jelenleg azonban azt érzem, hogy mostani életvitelem, mostani munkaterhelésem mellett támaszt nyújt a gyógygomba a szervezetemnek. Testem nélküle már több ponton tiltakozott volna.

Nem kell mást tennünk, mint kissé nyitottabbá válni az esetleges új utak felfedezésére. Ismerjük meg a természet doktorait legyen az gyógygomba vagy egyéb gyógynövények. 

2013. október 20., vasárnap

A véleménynyilvánítás szabadsága

Ma érkezett egy vélemény az „Előítéletek” című íráshoz.

Még mielőtt a konkrét bejegyzésre térnék, két dolgot szeretnék mondani, miért is örültem a bejegyzésnek.

Első gondolatom az volt, hogy a bejegyzés azt jelenti, van legalább egy valaki biztosan, aki érdemben olvassa a blogban közzétett írásaimat. Ezt örömöt okozott nekem.

Másrészről továbbá azért örültem mert kritikai hangvételű volt a bejegyzés. Ami ebben jó, hogy elmondhatom, hiszek a véleménynyilvánítás szabadságában, nyitott vagyok mások véleményére és nem gondolom, hogy a bölcsek köve az én birtokomban lenne. Ezt csak azért szerettem volna tisztázni (ez a bejegyzés alkalmat is adott erre) mert ez a blog a jövőben is így fog működni. 
Nem kívánok és nem is fogok hozzászólásokat cenzúrázni (kivétel trágár, kirekesztő vagy egyéneket sértő, stb.). Minden érdemi hozzászólás meg fog jelenni.


No és akkor lássuk Névtelen (az írás jellegéből ítélve Névtelen Úr) megjegyzését szó szerinti idézetben.

Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Előítéletek" című bejegyzésedhez:

Nohát, akkor itt ragadnám meg a lehetőséget egy apróság tisztázására:
A barna szín a szappannál, fogkrémnél és samponnál súlyos tervezései hiba, ami nem bocsátható meg semmilyen jóindulattal. Sem a mostani, sem semmilyen más piacnál.
Most hogy erről már tudok, 2x is meggondolom hogy egyáltalán vásároljak-e egy olyan cégtől aki ilyen jóindulattal viseltetik maga iránt de ennyire nem érdekli a termék arculata és a vásárlók jóérzése.
szerintem minden jó ízlésű vásárló nevében mondom, hogy tartást és megoldást várnánk el egy cégtől, nem süket dumát, még ha magát a vis Vitalist árulnák, akkor is!!!

A véleményhez az alábbi dolgokat fűzném hozzá:

Nem vagyok szappan, fogkrém vagy sampontervező szakember, így nem tudom eldönteni mennyire súlyos tervezési hiba a barna szín vagy éppen mennyire nem az. Bár van marketingmenedzser végzettségem, de nem tartom magamat gyakorló marketing szakembernek, így marketing szempontból sem tudom megítélni a barna szín problémakörét.

Véleményemet azonban el tudom mondani a barna színről. Nem gondolom, hogy végzetes hiba lenne a szín bármely termék kapcsán. Nyilván egy a termékhez megszokott színtől eltérő szín, okozhat meglepetéseket a vásárlóknak, ahogy nekem is okozott. (az első látvány hatását említettem is a cikkben) Biztosan lesz olyan vásárló, akit ez visszatart, viszont lesz olyan is, mint én, aki ennek ellenére kipróbálja és a színen túl más szempontok alapján hozza meg a döntését azaz, hogy szereti-e vagy nem szereti a terméket.
A ganoderma szárított formában barna színű. Furcsállnám a dolgot, ha egyáltalán nem látnám nyomát ennek a színnek. Tény, hogy ez sokszor meglepő, de a ganoderma már csak ilyen „csúnya” barna.

Másrészről vitatkoznék a „nem megbocsátható meg semmilyen jóindulattal” szófordulatnál. Kevés olyan cselekményt ismerek a világban, ami jóindulattal nem bocsátható meg. A barna szín alkalmazása nincs ebbe a cselekménykörben.

A megjegyzést megfogalmazója jelzi, hogy 2x is meggondolja, hogy vásároljon-e olyan cégtől, aki ezt a barna szín skandalumot elkövette. Senkinek nem kell vásárolnia, ha nem akar. Erre nem kérek senkit. A blogban ezt követően is le fogom írni tapasztalataimat a hatóanyagok és a termékek kapcsán, majd ezt követően a kedves olvasó eldönti, mit kezd ezzel az információval, vagy véleménnyel.

A bejegyzés írója írja „minden jó ízlésű vásárló nevében mondom …”. Nem gondolom, hogy a vélemény megfogalmazója minden jóérzésű vásárló felhatalmazásával rendelkezik, de ha mégis Ő lenne minden jóérzésű vásárló védőszentje, akkor ezúton kérek bocsánatot.

Utolsó gondolatként pedig jelezném, hogy nem a DXN cég írja ezt a blogot, hanem Biró Dániel magánszemély. Fontosnak érzem ezt megjegyezni, amikor süket dumát említ a bejegyzést megfogalmazója. Amennyiben a blogon süket dumát olvas annak az alkotója én vagyok és nem a DXN cég.

A bejegyzés névtelen megfogalmazójának pedig annyit üzennék, hogy köszönöm a véleményét és megtisztel, hogy olvassa a blogomat.

2013. október 19., szombat

Előítéletek

A pecsétviaszgomba szárított és feldolgozott színe barna. Mindez a kávéval, kakaóval, de még a teával történő vegyítése során sem okoz észrevehető változás az eredetileg megszokotthoz képest. A cég termékei között azonban számos olyan található ahol a barna szín jelenléte, hát finoman szólva is számomra extrém hatást keltet.

A törzsvásárlói regisztrációt követően csak a kávé érdekelt. Később mikor üzletszerűen kezdtem, na nem kéjelegni hanem foglalkozni a termékekkel, rá kellett jönnöm, hogy szükség van a terméktapasztalatokra, mégpedig a saját magam által megtapasztaltakra. Átnéztem tüzetesen a termékkatalógust és lecseréltem a háztartásomban minden olyan terméket, amit ki tudtam váltani a cég saját termékével. A szappan, a fogkrém és a sampon, mint minden háztartásban, az enyémben is megtalálható volt, így ezekre esett a választás. Akkor még nem sejtettem, hogy extrém meglepetésben lesz részem.

               

Hazaértem és gyorsan kibontottam a szappanokat (2db van egy csomagban), hogy lecseréljem az amúgy is már csak szappanocskának nevezhető aktuálisan használt eredetit. Tetszetős papír dobozából, kiemeltem a gyönyörűen és ízlésesen külön csomagolt szappantestet. Ahogy a ízléses csomagolástól megszabadultam meglepő felfedezést tettem.

A SZAPPAN BARNA VOLT!!!

Nem állítom, hogy bizalomgerjesztő hatást keltett elsőre. A barna színhez sok mindent tudok társítani, de a tisztaságot és a jó illatot semmiképpen. Bátortalanul az orromhoz emeltem, hogy megszagoljam és meglepetésemre, alapvetően semleges szappan jellegű illata volt. A látvány és az illat semmiképpen sem fért össze az addig tapasztaltakkal. A barna színhez valami büdöset társítottam, ez pedig kellemes volt.
Továbbléptem a szín által okozott sokkon és intéztem tovább egyre sokasodó egyéb teendőimet.

Eljött az esti fürdés ideje, gondoltam tovább tesztelem a cég egyéb aznap beszerzett higiéniai termékeit. A hajmosás mellett döntöttem, ami hosszú hajukként nem a kedvenc időtöltéseim egyike. A kádban ülve bevizeztem a hajam és éppen tenyerembe kezdtem nyomni az új szerzeményt, amikor mit látok:

A SAMPON SZÍNE BARNA VOLT!!!

A sampon láttán, felrémlett bennem ifjúkorom jagermeister által megsegített mulatozásaim során tapasztalt képi élmény. A samponnak mondott valami az elegáns fehér flakont elhagyva, tökéletesen megegyezett egy sűrű állagú jagermeisterrel. Meglepő és szokatlan látvány volt. A sampon a használat során azonban első este jól teljesített, habosodott, selymes lettem és az illata is tökéletes volt. (Később még visszatérek a samponhoz)

Gyermekkoromban megtanultam a tévé macitól, hogy fürdés után jön a fogmosás. Követve ezt a hagyományt, felturbánoztam a hajam, majd nekiláttam a fogmosásnak. Gyanútlanul eltávolítottam a fogkrém nyílását lezáró ezüst fóliát majd a fogkefémre nyomtam belőle egy csíkot.

A FOGKRÉM IS BARNA VOLT!!!

Első körben arra gondoltam, nem néztem-e el és valójában DXN-es cipőpasztát vásároltam. Sok dolog eszembe jutott, de egyik társítás sem volt csábító, és egy részét talán még ide se írnám le. Felkészültem és egy hirtelen, de megfontolt mozdulattal a számba helyeztem a fogkefét a rá nyomott bizonytalan eredetű krémmel egyetemben. Elkezdtem mosni a fogam és meglepően tapasztaltam, hogy borsmenta ízű. A színhez sokkal inkább társítottam volna valami kesernyés ízt, de nem az volt. A kellemes mentol íz megnyugtató volt. A fogmosás további kalandok nélkül lezajlott.

A bölcs öreg Dani bácsi 2. számú jó tanácsa: ismerd meg előítéleted tárgyát/személyét, és máris könnyebb lesz leküzdeni előítéleteidet J

Azóta sok idő eltelt. Teljesen megszoktam mára, az elsőre extrémnek tűnő színt, sőt a termékek használata során gyűjtött tapasztalatok oly mértékben meggyőztek, hogy ma már fel sem merül bennem a termék márkaváltás.


2013. október 18., péntek

Robbanások

Aki volt már MLM rendszerben működő cégek üzleti bemutatóján, az biztosan emlékszik az előadó okfejtésére, amikor arról beszél, miért tud robbanásszerűen nőni az ember hálózata. Ezt a fajta hatványozódást, gyakran le is rajzolják, hogy még inkább érzékeltessék a robbanás dinamikáját. A logika mindig az, hogy pl.: ha hozzád csatlakozik 5 ember és minden emberedhez ismét 5, majd őhozzájuk is 5 akkor összesen már 155 főből áll a hálózatod, plusz te. Amikor ilyen előadáson ültem és hallgattam a robbanásszerű növekedés logikailag levezetett rendszerét, akkor mindig azt gondoltam: 

ELMÉLETBEN IGAZ DE MI VAN A GYAKORLATBAN? 

Szkeptikus voltam a végtelenségig. Nem győztek meg a 100 ismerősömnek is van 100 ismerőse kezdetű okfejtések. Az előadásokon ezen a ponton mindig azt gondoltam a gyakorlat az nem ilyen egyszerű.
                                                                              
Aztán csatlakoztam a DXN céghez. Korábbi bejegyzésemben írtam miért és hogyan, de semmiképpen nem a robbanásszerű hálózatnövekedésbe vetett hit vezérelt.



A 2012. januári indulást követően elkezdtem dolgozni aktívan. Márciusra már sikernek értékelhető szintre jutottam az üzletben, de a robbanásszerű növekedés csak ezt követően történt meg. Bármilyen szkeptikus is voltam, végül mégis csak működött a dolog. Persze nem annyira egysíkú a történet, hogy az én 5 emberemnek is lesz 5 embere és így tovább. (elméletben persze lehet így is) A gyakorlatban a hozzám csatlakozó emberek közül volt, akinek 5-nél több embere lett és volt, akinek egy sem. (A DXN cégnél nincs korlátozva egy emberhez hányan csatlakozhatnak közvetlenül) Átlagosan azonban a fejlődés jelentős volt és bekövetkezett a hálózatban a robbanás. 2012. márciusban 20 fő, áprilisban már 40 fő és augusztusig összesen már 126 fő volt a hálózatban.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy a hálózatomban tapasztalt növekedés nem számít óriásinak. Nyilván aki nagyobb energia-befektetéssel vagy ügyesebben csinálja annak a robbanása is nagyobb lehet. Tapasztaltam is ilyet a DXN cégnél. Totál amatőrként azonban nekem ez is csodás fejlődés volt)

Amatőr hálózatépítőként a növekedés mértéke és a rendszer működőképessége döbbenetes hatással volt rám. Letaglózott az érzés, hogy az elméletben oly sokszor hallott robbanás a gyakorlatban is működik. Teszem, hozzá a növekedés nem csak a létszámban volt jelentős, hanem ezzel párhuzamosan a hálózat által generált forgalom óriásit nőtt és természetesen ezzel párhuzamosan a jövedelem is. A növekedés dinamikája természetesen hullámzó volt, de a fejlődés azonban töretlen maradt.


Akkor már tudtam. Életem legjobb befektetése volt az 5000 Ft regisztrációs díj. 

2013. október 17., csütörtök

Úton az alaptáborba

Gyermekkoromban (talán még most is) álmodozó, romantikus, kalandvágyó voltam. Nem kisebb vágyaim voltak mint átkelni az Atlanti Óceánon vagy éppen megmászni a Himalája valamelyik 8000m feletti csúcsát. Teltek az évek és egyre inkább a realitás talajára kerültem. Csodás dolog lett volna bármely gyermekkori vágy teljesítése, de be kellett látnom csekély esélye van azok megvalósulására. Természetesen az álmaim nem adtam fel csak talán a realitásokkal vegyítve, kisebb célok megvalósításáról ábrándozom. A hegyek továbbra is rendkívül vonzóak számomra és bár tudom a Himalája nem esélyes, de egy bizonyos szeletét az álmaimnak nem vagyok hajlandó feláldozni a realitás oltárán. A jövő évi tervek, már most borzolják szeretteim kedélyét J

Az emelemes „karrier” is hasonló, mint a hegymászás. Amikor csináljuk akkor folyamatos erőfeszítést és figyelmet igényel valamint az úton itt is vannak a végső csúcs meghódítása előtt pihenőpontok, táborok. 2012 tavaszán az alaptábor felé haladtam. Amikor belekezdtem, óriási lelkesedéssel és nagy energia befektetéssel az elsődleges célom az volt, hogy az alaptáborig - amely jelen esetben a Star Agent szint az üzletben - eljussak. Induláskor a horizonton nyomát sem lehetett látni a hőn áhított célnak. Mentem felé, mert mondták ott van, de látni még nem láttam. 2012 februárjában egyik este a hálózatomat nézegettem a webirodámban, amikor azon kaptam magam, hogy „feltűntek a jelzőfények a sötétben”. Ültem a gép előtt, néztem a hálózatom fejlődési dinamikáját és tudtam el fogom érni az alaptábort. Megnyugtató érzés volt. Kellett nekem ez a siker, hogy a környezetemben hápogó szkeptikusok száját egy kicsit betömjem. Bizonyítani akartam, hogy nem láttam rosszul és nem döntöttem rosszul mikor a DXN cég mellett tettem le a voksom. Napról napra közeledtem és néha olyan rossz érzés fogott el, hogy ez túl könnyen megy, így mindenütt a csapdát kerestem. Kerestem, de nem találtam. Könnyen ment mert a termékben olyan potenciál volt amikor nem kellett mást elérnem, csak hogy kóstolja meg a jelentkező pl.: a kávét. Ha ezt elértem tudtam a kávé és a benne található ganoderma elvégzi a feladatát. Ajánlani pedig nagyon könnyű volt. Ittam és beszéltem róla.
Meneteltem rendületlenül és 2012 márciusára már realitássá vált, a kezdetekben csak távlati célként kitűzött szint elérése. 2012. március 25.-én elértem az alaptábort. 



Star Agent lettem. Büszke voltam, örültem és jól eső siker ízt éreztem a számban. Pár napba telt míg „lepakoltam” az alaptáborban és fogadtam társaim gratulációját. Fogadkoztam, hamarosan indulok tovább még nagyobb magasságba, de nagyon kényelmes volt a jelenlegi pozícióm, így inkább halogattam az indulást. 

A bölcs öreg Dani bácsi 1. számú jó tanácsa: A kényelmes alaptáborok veszélyesek a végső cél elérése szempontjából. A kényelem gátja a fejlődésnek.

Egy idő után kezdett frusztrálóvá válni az alaptábor kényelme. A kellemetlen érzés indulásra sarkalt. Nekiindultam hát, hogy elérjem a következő tábort. Az úton már nem voltam egyedül. Több mint 20 társammal meneteltem előre.

Menet közben feltekintettem a csúcs felé és tudtam, éreztem pokoli nehéz út lesz.

2013. október 16., szerda

Na és mi van akkor, ha...

A kezdet-kezdetén, amikor a DXN cég kapcsán termékre gondoltam, vagy termékről beszéltem, mindig a kávéra gondoltam.

A DXN cég tehát egy kávés cég lenne? A válasz egyértelműen nem. Nem csak kávés cég.



A ganodermás kávé a cég egy termékcsoportja, amivel az ember általában elsőként találkozik. Népszerűsége rendkívüli, ami nem is csoda, hiszen egy olyan szenvedélytermékről van szó, amelyet a lakosság 83%-a fogyaszt és körülbelül 14.000.000 csésze kávét fogyasztanak óránként Európában. Íze fantasztikus, hatása elvitathatatlan és mellékesen nem felejtem el soha meginni a kávémat (kávéimat), így gyakorlatilag különösebb koncentráltságot sem igényel a gyógynövény szervezetembe jutatása. A kávékínálat kellően sokszínű, így mindenki megtalálja a maga számára legfinomabb, legkedvesebb kávéját. Van itt natúr fekete kávé, van tejes kávé cukor nélkül és van cukorral is. Gondoltak az ínyencekre is így lehetőség van csokis kávét fogyasztani, vagy az igazi kuriózumnak számító ginsenges és macás kávét is meg lehet kóstolni. Bármelyikről is beszéljünk a kóstolást általában szerelem követi.  Ez egy olyan szerelem, amely tele van szenvedéllyel és még az egészségünkre is jótékony hatású.

Na és mi van akkor, ha valaki azt mondja nekünk: ÉN NEM SZERETEM A KÁVÉT!!!

Alapesetben ilyenkor mindig az jut eszembe, ha ezt megkóstolja, majd megszereti, de nyilván ezt csak szenvedélyes kávésként gondolom. Ugyanakkor előfordulhat ilyen is és ebben a helyzetben is válaszokkal kell szolgálni. A tapasztalatom az, hogy aki nem szereti a kávét azok egy része teafogyasztó ember. A DXN cég kínálatában is gondoltak a szenvedélyes teafogyasztókra is. Kiváló minőségű teák formájában is szervezetünkbe juttathatjuk a ganodermát, így ismét egy szenvedély tevékenység révén tehetünk az egészségünkért anélkül, hogy plusz kapszulaszedést kéne a hétköznapjainkba iktatni.

Sok gondos kisgyermekes szülő, jelzi, hogy a gyermek kávét nem fogyaszthat (ez így helyes) és teával sem szeretnék az amúgy is aktív kisgyermeküket tovább pörgetni. Az ilyen esetekben kerül elő a ganodermás kakaó. A kakaó a legtöbb gyermek számára egy csábító ital, amiben semmi féle „aktivitást növelő” szer nem található (koffein). A gyermekes szülők körében nagy népszerűségnek örvend a termék, mert a gyermek reggeli kakaójával egy csapásra az immunrendszerük védelmét/erősítését is elvégzik, így elmaradnak a gyakran szokásos óvodai és iskolai hiányzások.

Na mi van akkor, ha valaki azt mondja: ÉN NEM ISZOK SEMMIT!!!

Első körben jelzem az illetőnek, hogy a víz elengedhetetlen kelléke az életnek, majd második lépésben bemutatóm neki a cég rendkívül széles körű étrend-kiegészítő kapszulakínálatát. Szinte minden ebben a blogban emlegetett gyógynövény fellelhető kapszulában vagy pasztillában is. Ganoderma, hernyógomba, oroszlánysörény gomba, spirulina (kék-zöld alga), fekete kömény. Most csak felsorolom, mert később az említett gyógynövényekről írni fogok még részletesen is.

Na és mi van akkor, ha valaki azt mondja: ÉN NEM TUDOM LENYELNI A KAPSZULÁT!!!

No para. A ganoderma por formájában is több verzióban beszerezhető, amit folyadékban feloldva, bátran lehet fogyasztani, anélkül, hogy csúnya kapszulákat kellene, némi öklendezés közepette lenyelni.

Na és mi van akkor, ha azt mondja: ENGEM A SZÉPSÉGEM JOBBAN ÉRDEKEL MINT AZ EGÉSZSÉGEM!!!

Megnyugtatom az illetőt, hogy nem kell választania e kettő között, mert a cég széles és kiváló kozmetikai kínálata mindkét területen magasan teljesít. Van itt ganodermás és aloe verás kozmetikum, megtalálható a higiénia területén ganodermás sampon, tusfürdő és szappan is.

Na és mi van akkor, ha valaki azt kérdezi: A DXN CÉG EGY KÁVÉS CÉG?

Akkor azt mondom, hogy NEM!!!

Néha ez a kérdés az utcán egy 2 perces találkozó során hangzik el, ahol nincs idő mindent részletesen elmesélni. Ilyenkor szoktam átadni neki a termékkatalógust, ahol minden terméket amit itt említettem részletesen megtalálhat, sőt még ezeken túl is találkozik azokkal amiről itt ma nem volt szó.


Ha neked is csak 2 perced van, hát kattints a DXN logóra és lapozz bele J

2013. október 15., kedd

Gombák földjén

Itt az ideje, hogy komolyabb dolgokkal is foglalkozzak, mint az amatőr hálózatépítő karrieremmel. Emelemezgetek itt össze-vissza miközben történetünk főszereplőiről szót sem ejtek. Ejnye-bejnye….

Kik a főszereplők? Hát a gyógygombák, azon belül is a pecsétviaszgomba, a hernyógomba és az oroszlánysörény gomba.

Ma a pecsétviaszgombát más néven GANODERMÁT (ganoderma lucidum) veszem górcső alá, mint egy olyan gyógynövényt amely rendkívüli tulajdonságaival méltán érdemelte ki számos fogyasztója rajongását. (köztük az enyémet is)



A ganoderma egy több mint 4000 éve ismert gyógynövény. Számos legenda övezi a gomba jótékony egészségre gyakorolt hatását. A távol-keleti országokban csodaszernek tartják, amely megőrzi a fogyasztója fiatalságát és hosszú életet biztosít neki. A misztériumok ködéből mára kilépve számos országban a gyógyászatban használt és elfogadott gyógynövény lett a pecsétviaszgomba. Tudományos kutatások bizonyítják az egészségre gyakorolt pozitív hatását.
A pecsétviaszgomba egy adaptogén gyógynövény. Adaptogénnek azokat a gyógynövényeket nevezzük, melyek növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszel, fizikai sérülésekkel és kimerültséggel szemben. Az ilyen növények harmonizálják az egyes belső elválasztású mirigyeink valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség, lassítják a túlműködő és gyorsítják az alulműködő szerveinket. Az optimálisan működő (már ha van ilyen) szerveink működését nem módosítják.
A benne található szerves germánium növeli a vér oxigénfelvevő képességét, javítja az emésztést és csökkentheti a szövetek elhalását. A poliszacharidoknak amelyek „szép számmal” találhatóak a gombában, immunrendszer erősítő és vírusölő hatása van.
Hatása sokrétű és a szervezet működését optimalizálja, harmonizálja. Magas vérnyomás, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák, gyulladások, ízületi problémák, vese és májproblémák, emésztési gondok, érrendszeri betegségek és daganatos betegségek kapcsán is támogatják a szervezet öngyógyító képességét.
A ganoderma gombában lévő biológiailag aktív hatóanyag számos betegség megelőzésében játszhatnak fontos szerepet.
Különösebb mellékhatásokra a gomba szedése kapcsán nem kell számítani. C vitaminnal történő együttfogyasztása ajánlott, mert a vitamin hatására az aktív hatóanyagainak a hasznosulása megnő.

A pecsétviaszgombáról nagyon sokat lehetne írni. A fent leírt néhány gondolat csupán arra szolgált, hogy bemutassa, a ganoderma egy korántsem elhanyagolható jelentőségű gyógynövény. Aki nyitott a hagyományos nyugati orvoslástól eltérő gondolkodásra, az talán elfogadja, hogy a természetben számos olyan gyógynövény található, amely a szervezetünk számára pozitív hatást gyakorol. A pecsétviaszgomba az egyike ezeknek a csodás hatású növényeknek.  

Minden reggel mikor megiszom, a kávémat beviszek a szervezetembe egy adag ganodermát is. Kávéban fogyasztva nagy előnye, hogy nem kell tökölnöm kapszulákkal, amit amúgy is elfelejtenék. Megiszom a kávémat és kész is vagyok.

Az eddig mérleg:
- elfogyasztott kávék száma … (ezt nem írom le mert hülyének néznek J)
- táppénzen töltött napok száma : 0 azaz nulla

Nekem ennyi érv elég is volt, hogy a ganoderma rajongók táborát bővítsem.

A gomba hatása nem hit kérdése. Én nem egészségügyi szempontból kezdtem el fogyasztani a ganodermás kávét, hanem pusztán a kávézás öröméért és csodás ízéért. A hatást azonban nem tudtam eltagadni sem. A pecsétviaszgomba jön és győz. Lerombol minden szkeptikus érvet és megmutatja miért is tartják a gyógygombák királyának.


Akinek több információt szeretne a ganoderma gombáról az kattintson a gomba képére.